O cale sigură către succes și recunoaștere

PJSC Odeskabel este liderul absolut în industria de cablu din Ucraina, cu experiență și capacități extraordinare.

1949 - primii „metri” ai plantei
La mijlocul secolului trecut, conform decretului Consiliului de Miniștri al URSS, au fost create ateliere de cablu ale Uniunii de producție pentru cabluri și fire. La 9 aprilie 1949, au lansat primii metri ai cablului de iluminat PRD-2x1.5. Această dată este considerată ziua de fondare a centralei de cablu Odessa.
1953-1956 - extinderea gamei
Din mai 1953, a fost lansată producția de produse de cablu cu izolație de clorură de polivinil. Iar primele produse ale fabricii în această direcție au fost firele pentru sablare industrială.

Ulterior, a fost organizată producția de fire telefonice și cabluri orașe de la 10 la 600 de perechi. Și în 1956, fabrica și-a extins capacitățile - a fost pus în funcțiune un atelier care a permis creșterea gamei de produse prin cablu.

1960-1970 - un curs încrezător pentru rearmare
În anii 60 ai secolului trecut, a început o creștere rapidă a reechipațiilor tehnice în viața companiei: au fost construite noi clădiri de producție, au fost introduse echipamente inovatoare, au fost modificate standardele.

Starea uzinei în sine a fost definitiv formată - acestea nu mai erau simple „ateliere de cablu”, ci un important producător de cabluri și fire pentru industria electronică, inginerie radio și comunicații.

A fost instalată o secțiune a liniilor de producție automată a liniilor telefonice ale companiei NOKIA (Finlanda). A fost introdus un sistem automatizat de control al procesului.

1970-1980 - doar înainte
Uzina a fost întotdeauna activă în pas cu timpurile, urmând tendințele și nevoile timpului nostru. Acest lucru a dus la faptul că, la sfârșitul anilor 70, pentru prima dată în URSS, a fost lansată producția în serie a unui cablu telefonic din oraș cu numărul de perechi de până la 2400 inclusiv.

1980-1986 - nivel ridicat de producție
Reequiparea tehnică a continuat: au apărut noi linii automate pentru producția de nuclee telefonice și un cablu telefonic cu 10 perechi cu umplutură hidrofobă.

Această perioadă a fost amintită pentru stăpânirea fabricării cablurilor de comunicație cu fibră optică (a fost pus în funcțiune un amplasament pentru producerea cablurilor urbane și a stațiilor de fibră optică)

În 1986, s-a finalizat lansarea complexului automat ATKT-100 fabricat de NOKIA.

1990-1992 - dezvoltarea de noi piețe
A fost obținută prima experiență a fabricii de intrare pe piața internațională (Australia, Irlanda, Germania). Compania a livrat cu succes cablul NYM.

O altă inovație este de remarcat - site-ul pentru producerea unei game largi de cabluri optice pentru liniile de transport rural, urban, zonal și de trunchi, precum și pentru trecerile râurilor.

1996-2000 - înot gratuit
Fabrica este transformată într-o societate pe acțiuni deschisă. S-a decis începerea procesului de privatizare.

Doar în pragul secolului XXI se finalizează „transferul” companiei către proprietatea privată. Iar fabrica de cablu Odessa devine o organizație complet neguvernamentală.

Furnizarea de produse în afara Ucrainei continuă. Printre clienți se numără companii mari de telecomunicații precum Kazakhtelecom JSC, UMTS Ministerul Comunicațiilor din Republica Azerbaidjan, Moldtelecom JSC, Electrosvyaz OJSC, Beltelecom RUA, Georgia Telecommunications.

Un punct culminant al acestei perioade a fost introducerea sistemului de calitate ISO 9002: 1994.

2001-2002 - inovație și recunoaștere meritată
2001 a fost amintit pentru lansarea unui nou atelier pentru producerea de cabluri LAN și tijă de cupru fără oxigen.

În același an, trei specialiști de vârf ai fabricii au primit premiul de stat al Ucrainei pentru un complex de cercetare și dezvoltare și dezvoltări tehnologice pentru introducerea de tehnologii înalte în producția de wok.

Puțin mai târziu, PJSC Odeskabel a introdus sistemul de calitate ISO 9001, versiunea 2000.

Uzina începe să sprijine copiii din școlile locale și orfelinate care au nevoie de spitale și case de îngrijire, precum și din alte grupuri social-vulnerabile.

2004 - sistem de management conform standardelor internaționale
Implementarea unui sistem de management conform standardelor internaționale:

Sistem de management de mediu conform ISO 14001: 1996.
Sistem de management al siguranței industriale conform OHSAS 18001: 1999.
Sistemul de management al responsabilității sociale conform SA 8000: 2001.
2005-2008 - calea dezvoltării rapide
Colaborarea cu companii europene a fost reluată. Printre clienți se numără grădina zoologică Tyco Electronics Polska Sp (Polonia), British Telecom 21 Century Network, MILLER INDUSTRIAL INC. (Panama).

Au fost puse în funcțiune ateliere pentru producerea de wok-uri interne și cabluri de alimentare de până la 1 kV. Linii de producție proiectate și investite în cabluri digitale de ultimă generație xDSL.

În 2007, companiilor de telecomunicații li s-a oferit cea mai recentă dezvoltare a întreprinderii - un cablu digital (pentru modernizarea rețelelor de telefonie), care a fost pus în producție.