Pe 3 și 4 octombrie, Odessa a găzduit Forumul anual de afaceri pentru investiții internaționale „Odesa 5T” Forum de promovare a investițiilor.

Subiectul principal al forumului a fost tema „Orașul ecologic al secolului XXI”. O atenție deosebită a fost acordată planurilor strategice de dezvoltare ale Ucrainei și Odesei, marketingului municipal și teritorial, precum și inovațiilor în domeniul eficienței energetice și conservării energiei.

La forum au participat reprezentanți ai corpului diplomatic din 13 țări, camere de comerț și investitori străini. 

Finalizarea primei zile a fost seara  Odesa 5T Invest Awards , care celebrează proiecte și companii care au obținut succes în cele cinci zone principale ale Odessa 5T și au adus o contribuție semnificativă la prosperitatea orașului.

Cinci domenii principale - transport, turism, comerț, tehnologie și încredere - sunt principalele active de afaceri ale orașului.

Atribuirea forumului de investiții servește ca o confirmare vizibilă a faptului că PJSC Odessa Uzina de cablu Odeskabel nu este doar steagul industriei de cablu, ci și unul dintre cele mai importante active ale Odessei.